Individuele cheesecake met bosbessen



Ik hou van lekker eten, maar ik hou ook van gemak. Zeker in het geval van feestelijkheden. En dit dessert voldoet aan beiden. Goed voor te bereiden, maar een ster aan het eind van een lekkere maaltijd.

Genoeg voor zes ruime porties, maar voor bijvoorbeeld een buffet heel makkelijk over 12 kleinere glaasjes te verdelen.

Voor zes glazen (of 12 glaasjes)

400g bosbessen (diepvries of vers)
4el honing
2el boter (45g)
sap van ½ citroen
1tl maizena
50ml frambozenlikeur (Niven) of een ander fruitlikeur naar smaak
200g chocolate chip koekjes
2 kuipjes roomkaas ( á 185g, Philadelphia)
1el honing
1el frambozenlikeur
100ml halfvolle yoghurt

Bosbessen cheesecake

De saus kun je heel goed voorbereiden, dus maak die bijvoorbeeld de avond van te voren. Hiervoor gaan de bosbessen in een pannetje met de honing en boter. Laat op medium vuur warm worden. De bessen laten dan hun vocht vrij, maar zorg dat er ook nog wat besjes heel blijven. Hierbij gaat de frambozenlikeur, warm die nog even mee. Meng de maizena met het sap, giet dat er bij en laat nog een paar minuten mee pruttelen zodat de saus iets kan indikken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Chocoladekoekjes

Om het dessert te maken verkruimel je de koekjes. Dit kan in een keukenmachine, maar er lekker op los meppen met een deegroller is ook heerlijk. Zorg dan wel dat je de koekjes in een open zakje doet en dat tussen een theedoek legt. Anders wordt het zo’n zootje 😉

Romig dessert

Meng nu de roomkaas in een mixer met de honing, likeur en yoghurt tot het lekker vloeibaar is. Bedek ieder glaasje met een laagje koekkruimels, daarover heen het roomkaas mengsel en een paar eetlepels bosbessensaus. Tot slot een klein beetje koekkruimel over de bovenkant. Zet koud weg tot je klaar bent om het te serveren, maar haal ze een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!