Menu Vind Restaurant
* donderdag 23 juni 2016 *

Broodje cajun garnalen

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodgarnalentomaten

Van oorsprong is dit een broodje dat in Louisiana (Verenigde Staten) zijn oorsprong vindt en daar po’boys heet. Ik maakt er mijn eigen versie van, die je overigens zo spicy kunt eten als de smaakpapillen aankunnen.

Een ideaal ‘fast food’ gerecht, dat in no time klaar is en éxtra lekker wordt van het sausje dat je er (zelf) bij maakt.

Voor 4 personen

1 zak reuzengarnalen (à 750g, uit de diepvries, ontdooid)
2-3tl cajunkruiden (ik gebruikte Cape Herb cajun spices)
1el olie

Voor het sausje

2-3el citroenmayonaise
2-3tl zure room
2-3el zoetzure augurkplakjes, fijngehakt
½ tl srirache saus (voor een milde versie gebruik zoete chilisaus)
zwarte peper, naar smaak

Om te serveren

4 broodjes, ik gebruikte pistolets
ijsbergsla
2 tomaten, in dunne plakjes

Cajun garnalen

Ontdoe de garnalen van hun schilletje en marineer ze in de cajunkruiden. Voor een milde versie kun je ook minder gebruiken, maar ze moeten wel iets smaak krijgen. Voor het sausje meng je alle ingrediënten. Doe de srirache saus er pas op het laatst bij, dan kun je eventueel een mildere versie maken voor de kinderen. Het is namelijk met recht een ‘hot sauce’.

Po’boys

Verhit een koekenpan met de olie en bak hier de garnalen, om en om, in aan tot ze mooi roze en dus gaar zijn. Zet de broodjes opengesneden klaar en laat iedereen lekker zijn eigen broodje beleggen met wat sla, tomaat, garnalen en natuurlijk dat heerlijke sausje. Aan taaaaaafel!!

Eén reactie

Reactie van annelies

Makkelijk, snel en vooral erg lekker!!!

Reactie formulier