Menu Vind Restaurant
* woensdag 12 april 2017 *

Broccoli stamppot met geitenkaas & pijnboompitten

Susan Aretz – Recepten

dinerstamppotvegetarisch

In minder dan 20 minuten aan tafel, met een stamppotje waar een kilo groente in zit? Geen probleem, regelen we voor je!

Dit stamppotje combineert een flinke hoeveelheid broccoli subtiel met geitenkaas en heeft een lekkere bite door de geroosterde pijnboompitjes. Smullen maar!

broccolistamppot geitenkaas_Smulpaapje

Voor vier personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
1kg broccoli, in gelijke roosjes (stronkjes even dun schillen)
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
15g verse bieslook, fijngesneden
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
zout & peper

Snelle stamppot met broccoli

Kook de aardappels in ruim, gezouten water in 10-15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Kook de broccoli in 5 minuten gaar en giet ook af. Stamp met een stamppotstamper als eerste de aardappels fijn, doe er een klein scheutje melk bij om het iets losser te maken. Dan de gekookte broccoli erbij en stamp die kort er door heen, maar niet helemaal fijn. Je wilt wel wat bite over houden.

Vegetarische broccolistamppot

Breng op smaak met zout, peper en wat olie en roer er dan de geitenkaas en bieslook door heen. Nog een laatste keer proeven of er nog wat zout en/of peper bij moet en dan lekker snel aan tafel!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier