Menu Vind Restaurant
* donderdag 22 juni 2017 *

Boekweit granola met noten & zaden

Susan Aretz – Recepten

ontbijt

Ook dit is een recept dat – net als het bananabread met kokosmeel – ontstond na mijn ‘Eerste Hulp bij VoorraadMonsters’ oproep op de Facebookpagina van Smulpaapje.

Monique had nog een zak boekweitgranen in haar voorraadkast liggen, maar geen idee wat er mee te maken. Laat het nou de perfecte basis zijn voor een super simpel te maken, maar oh zo lekkere granola!

boekweit granola

Voor een grote pot vol

350g boekweitgranen
1tl kaneel
1tl gemberpoeder
75g appelmoes
25g pindakaas
2el maple syrup
50g cranberries
25g sesamzaad
35g pistachenootjes, gehakt
25g kokossnippers
50g hazelnoten, gehakt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat voorzien van bakpapier – luchtdicht blik/trommel

Boekweit granola maak je zo

Meng de appelmoes met de pindakaas, maple syrup, kaneel en gember in een grote kom. Doe hier de boekweitgranen bij en meng alles goed door. Doe er tot slot de cranberries, sesam, pistache, kokos en hazelnoten bij en meng nog een keer. Spreid gelijkmatig uit op de bakplaat.

Granola gemaakt van boekweit

Bak de granola 20-30, tot goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer door, zodat alles mooi gelijkmatig bakt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola daar op afkoelen. Doe alles, als het is afgekoeld is, in een luchtdicht blik. Op deze manier kun je het prima een tijdje bewaren.

Eén reactie

Reactie van Monique

I am so gonna make this! Dit is echt hét ideale recept voor mijn voorraadkastmonster. Het zijn echt mijn smaken en ik hou van granola.

Dank je wel 😘

Reactie formulier