Bloemkoolrijst met kip & mango



Een maaltijdsalade met bloemkoolrijst, kip en mango. Gezond, snel klaar én lekker. Beter kan bijna niet!

Een van de manieren om meer groente te eten is door granen te vervangen door een groentevariant. Dat kan met groentespaghetti van bijvoorbeeld courgette, maar ook met groenterijst zo ontdekte ik.

Op het station at ik een tijd geleden een salade van AH to Go met bloemkoolrijst. En hoewel ik helemaal niet van de ‘superfoods’ ben (dat weten jullie inmiddels wel) was het echt verrassend lekker. En een aangename verrassing tussen alle voorverpakte vettigheden.

Ik dook de keuken in voor mijn eigen versie en deze bloemkoolrijst met kip en mango is het resultaat. Een blijvertje!

Voor 4 personen

400g bloemkoolrijst (kant & klaar, bij AH)
1 blik kikkererwten á 400g (afgespoeld en uitgelekt)
2el humus (maak zelf, of gebruik een kant & klare)
250g mangoblokjes (ik gebruikte diepvriesmango, en liet die eerst ontdooien)
150g gerookte kipfiletreepjes
verse gember, pinkgrootte en geraspt
1 teen knoflook, geraspt
1 tl kerrie
½ tl gemalen chipotle of gebruik chilipoeder
2 el platte peterselie, fijngesneden
2 el verse munt, fijngesneden

maaltijdsalade met bloemkoolrijst

Maaltijdsalade met bloemkoolrijst

Verhit voor je maaltijdsalade met bloemkoolrijst eerst een grote hapjespan of wok met 1 eetlepel olie. Wok daar de bloemkoolrijst een minuut in. Dan knoflook, gember, kerrie en chipotle erbij en nog een minuut meebakken, terwijl je de bloemkoolrijst regelmatig omschept.

In een grote kom gaat nu de bloemkoolrijst. Doe daar de kikkererwten, kip, mango en verse kruiden bij. Breng waar nodig nog op smaak met zout en peper.

Serveer met de humus en een geroosterd pita of flatbread. Ideaal ook als meeneemlunch!

Gepubliceerd op 2 januari 2022


2 reacties

  1. Sabrina Pollarini schreef:

    Dit is echt een van m’n favorieten geworden, man en dochter eten ook graag mee (zoon niet maar die lust echt niks). Helemaal superlekker met de mango- houmous van Crisp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!