Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 december 2016 *

Bloemkoolrijst met kip & mango

Susan Aretz – Recepten

bloemkooldinerfastfood

Een van de manieren om meer groente te eten is door granen te vervangen door een groentevariant. Dat kan met groentespaghetti, maar ook met rijst zo ontdekte ik. Op het station at ik namelijk een salade van AH to Go met bloemkoolrijst.

En hoewel ik helemaal niet van de ‘superfoods’ ben (dat weten jullie inmiddels wel) was het echt verrassend lekker. En een aangename verrassing tussen alle voorverpakte vettigheden. Ik dook de keuken in voor mijn eigen versie!

bloemkoolrijst kip en mango Smulpaapje

Voor 4 personen

400g bloemkoolrijst (kant & klaar, bij AH)
1 blik kikkererwten à 400g (afgespoeld en uitgelekt)
2el humus (maak ‘m zelf, of gebruik een kant & klare)
250g mangoblokjes (ik gebruikte diepvriesmango, en liet die eerst ontdooien)
150g gerookte kipfiletreepjes
verse gember, pinkgrootte en geraspt
1teen knoflook, geraspt
1tl kerrie
½ tl gemalen chipotle
2el platte peterselie, fijngesneden
2el verse munt, fijngesneden

Super snelle maaltijdsalade met bloemkoolrijst

Verhit een grote hapjespan of wok met 1 eetlepel olie en wok daar de bloemkoolrijst een minuut in. Dan knoflook, gember, kerrie en chipotle erbij en nog een minuut meebakken, terwijl je de bloemkoolrijst regelmatig omschept.

In een grote kom gaat nu de bloemkoolrijst. Doe daar de kikkererwten, kip, mango en verse kruiden bij. Breng waar nodig nog op smaak met zout en peper. Serveer met de humus en een geroosterd pittabroodje. Ideaal ook als meeneemlunch!

3 reacties

Reactie van Marjon Postma

Dat moet toch ook kunnen zonder voorgemaakte bloemkoolrijst? Wij hebben geen AH, kom er ook nooit... Help, smulpaapje, dat kan anders!

Reactie van Smulpaapje

Absoluut. Die kun je ook heel makkelijk zelf maken. Kwestie van een bloemkool raspen. Zo fijn of zo grof als je zelf wil.

Reactie van Mariska

Wij gooien gewoon bloemkool stronkjes in de mixer, et Viola!

Reactie formulier