Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 februari 2018 *

Bloemkoolcurry met aardappel & kikkererwten

Susan Aretz – Recepten

bloemkoolbonencurrydinervegetarisch

We zaten een beetje in een curryfase, afgelopen maand. Want met deze Indiaanse eenpansmaaltijd kun je veel meer variëren dan je wellicht denkt.

Voor deze curry gebruikte ik een Korma currypasta, die is lekker mild en maakt deze curry dus ook weer heel toegankelijk als je met kinderen eet of niet van heel pittig houdt. Probeer maar eens!

bloemkoolcurry

Voor 4 personen

1 bloemkool (ongeveer 650g) in gelijke roosjes
2cm verse gember, geraspt
1teen knoflook, geraspt
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (à 400g)
250g aardappel, in gelijke stukken
1 blik kokosmelk (à 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze

Voor erbij: Naan

Vegetarische curry

Fruit in een grote pan de gember en knoflook in de olie 5 minuten zachtjes aan. Doe dan de tomatenpuree en currypasta erbij en bak dat een minuutje mee. Bloemkoolroosjes er bij en 3 minuten meebakken

Bloemkoolcurry

Giet de kokosmelk, bouillon en limoensap erbij en breng aan de kook. Voeg ook de kikkererwten en aardappel toe en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen, tot de bloemkool en aardappel gaar is. Breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat limoensap. Garneer met de gehakte noten en (optioneel) met verse peterselie, voor wat extra smaak en kleur. Serveer met Naan.

 

2 reacties

Reactie van Onno

Wat voor korma currypasta gebruik je?

Reactie van Smulpaapje

Onno, deze had ik meegenomen uit Engeland maar in NL vind ik die van Patak over het algemeen het lekkerst

Reactie formulier