Koreaanse Bibimbap – geïnspireerd op Instock Cooking kookboek



Koken met restjes, het hoeft geen drama te zijn. In tegendeel zelfs. Je krijgt er onverwacht lekkere gerechten van. Zoals deze Koreaanse Bibimbap, geïnspireerd op het Instock kookboek.

Je kunt natuurlijk, afhankelijk van de restjes in de koelkast, je eigen versie maken. Maar de ingrediënten er speciaal voor inkopen is ook geen gek idee, zó lekker was ‘ie 😉

Voor 4 personen

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons, in vieren gesneden|
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren

Optioneel

restjes kip
Atjar, naar smaak
sesamzaad
nog wat extra ketjap manis, of chilisaus/sambal naar smaak

Koreaanse Bibimbap

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tegelijkertijd verwarm je, in een apart pannetje, de azijn met suiker en zout (niet laten koken!). Giet de rijst af en daarna het azijnmengsel bij de gekookte rijst. Laat, met de deksel op de pan, van het vuur af staan.

Rijst met heel veel groente

Zet een grote pan op met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin, op hoog vuur, de champignons goudbruin. Voordat je ze van het vuur afhaalt en in een bakje doet gaat de sesamolie erbij. Zet apart. In dezelfde pan, met nog een klein scheutje olie, bak je de spinazie. Hij hoeft alleen te slinken. Doe daar de ketjap bij. Bak tot slot 4 spiegeleieren, naar je eigen smaak.

Bibimbap volgens Instock

In een diep bord gaat nu wat rijst, daarbij de spinazie, champignons, kip, Atjar. Daarover heen wat sesamzaad en er boven op het gebakken ei. Breng, als je wilt, nog verder op smaak met ketjap, zoete chilisaus of sambal en meng het lekker door elkaar. Als dat niet creatief en smakelijk met restjes is 😉

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!