Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 december 2016 *

Berry trifle

Susan Aretz – Kerstmenu 2016

kerst2016

Dit is een van de simpelste, maar lekkerste desserts wat mij betreft. Die kun je met zelfgebakken cake maken, maar juist de compactheid van gekochte cake is wat past bij dit dessert.

Rijk, vol van smaak, in zijn geheel voor te bereiden. Een heerlijke afsluiting van je (kerst)menu!

berry trifle Smulpaapje kerst

Voor 4 personen

250g mascarpone
½ tl vanille
rasp van 1 sinaasappel
optioneel: drupje Grand Marnier
200ml slagroom
1 roombotercake
1 doosje diepvriesframbozen
optioneel: klein doosje verse frambozen voor garnering
verse munt ter garnering

Verder nodig: 4 mooie glazen

Trifle met frambozen

Roer de mascarpone los met de vanille en voeg de sinaasappelrasp toe. Met een staafmixer pureer je er nu grof 2/3 van de frambozen door heen. Klop de slagroom stijf en spatel die door het mascarpone/frambozenmengsel. Als je wilt kun je nu eventueel, naar smaak, de likeur toevoegen.

berry trifle cake kerst smulpaapje

Makkelijke (kerst)dessert

Snijd de cake passend op de maat van je glazen. Leg een reepje van de cake op de bodem. Daar gaat een goede schep van het mascarpone/frambozenmengsel op. Dan weer een laagje cake en daarop weer het mascarpone/frambozenmengsel. Garneer met de resterende frambozen en een takje munt.

berry trifle frambozen smulpaapje kerst

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier