Menu Vind Restaurant
* donderdag 12 juli 2018 *

Bananabread met walnoten

Susan Aretz – Recepten

bakkenbananenzoet

Ik heb al best wat bananabread recepten op Smulpaapje staan, maar de klassieker – die met alleen walnoten – ontbrak. Tot nu. En ik vermoed dat het een nieuwe favoriet van jullie gaat worden, want hij is me toch een partijtje lekker. In al zijn eenvoud.

Bij ons thuis is ‘ie in ieder geval al meerdere keren gemaakt. Wat niet meteen opgaat belandt in de vriezer en is ook heerlijk, even kort geroosterd in de broodrooster, als ontbijt. Mmmmmm!

Bananabread met walnoten

Voor 1 bananabread met walnoten

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150 walnoten, fijngehakt (houd 25g apart)

Verder nodig: oven voorverwarmen 160C (hetelucht) – bakblik (ingevet of voorzien van bakpapier)

Makkelijk bananabread

Meng bloem, bakingsoda, zout en suiker in een kom. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, ei, vanille, karnemelk en fijngeprakte bananen. Ik maak het dan met de staafmixer even helemaal een glad goedje van. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng kort door. Daar gaan nu de walnoten doorheen, houdt 25g apart.

Bananenbrood met walnoten

Giet het beslag in je bakblik, strooi de resterende walnoten over de bovenkant en bak het 50-55 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bananenbrood mooi goudbruin en gaar is. Haal uit de oven, laat in het blik afkoelen voor je het bananenbrood eruit haalt en op een rooster verder helemaal laat koud worden.

Vers natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook prima – in plakken gesneden – invriezen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier