Menu Vind Restaurant
* vrijdag 13 januari 2017 *

Bacon & Bananabread

Susan Aretz – Recepten

bakkencake

Loopt jou het water bij de titel alleen al ook in het mond? Dat zal alleen maar erger worden als je ‘m gebakken hebt, want echt álles wat lekker is zit in deze cake.

Bananabread dus met stukjes bacon erdoor. Zoet & zout, hartig en zoet. Ik zou zeggen, duik gauw de keuken in!

bananabacon bread Smulpaapje

Voor één cake

115g zachte boter
125g suiker
2 eieren
4 rijpe bananen
200g bloem
1tl bakpoeder
 ½ tl vanille extract
1tl kaneel
½ tl gember
125g spekreepjes

Verder nodig: ingevet cakeblik – oven voorverwarmen op 175C

Cakebeslag voor bananabread

Bak in een hete pan, zonder olie, de spek goudbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken. Mix de boter en suiker tot een egaal mengsel (ongeveer 3-5 minuten). In een aparte kom mix je de eieren en vanille met de banaan, tot een glad geheel. Doe dit bij de boter en mix glad.

Bacon & bananabread

In een aparte kom gaat de bloem, bakpoeder, kaneel en gember. Meng even door. Doe dit in twee delen bij de natte ingrediënten en meng tot alles is opgenomen. Tot slot de spekjes erdoor mengen met een lepel.

Cake met banaan en bacon

Giet het beslag in het cakeblik en strijk glad. Bak dit ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even in het blik afkoelen, haal de cake uit het blik, zet op een rooster en laat afkoelen. Serveer zo vers mogelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier