Menu Vind Restaurant
* woensdag 22 maart 2017 *

Aziatische noodles met spitskool & shitake en homemade roerbaksaus

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodoosters

Werkelijk geen idee tot welke Aziatische keuken dit echt behoort, maar we gooien het gewoon maar op Fusion koken. Oftwel, Susan duikt de keuken in met een lading ingrediënten, mikt het een en ander bij elkaar, schrijft het gelukkig op want wat blijkt, YUM!

Wil je nou nog verder overtuigd worden, dan kan ik je vertellen dat dit alles slechts in 15 minuten op tafel staat. Hoera!

Noodles spitskool Smulpaapje

Voor ruim 4 personen

Voor de zelfgemaakte roerbaksaus

125ml sojasaus (ik gebruikte Kikkoman, minder zout)
125ml kippenbouillon
125ml Japanse rijstwijn
1-2tl sambal (begin met 1, er kan evt ook aan tafel nog wat doorheen)
40g suiker
sap van 1 limoen (begin met ½ en proef dan of je er meer bij wilt)
1el sesamolie
2el maizena

Voor de groenteroerbak

100g shitake, in plakjes
100g kastanjechampignons, in plakjes
400g spitskool, fijngesneden
150g wortel, julienne
1teen knoflook, geraspt
2cm verse gember, geraspt
125g taugé

200g rijst noodles (of andere noodles naar keuze)
2el fijngesneden verse munt
100g pinda’s, grof gehakt

Roerbaksaus

Meng alle ingrediënten in een maatbeker goed door elkaar en proef of je ergens nog de smaak iets wilt bijstellen. Te zuur, iets suiker erbij. Te zoet, dan wat meer limoen. Tot het naar je smaak is. Zet dan even weg en verhit je grootste pan of wok met wat zonnebloemolie. Bereid ook alvast je noodles volgens gebruiksaanwijzing.

Super snelle roerbak met spitskool, champignons en wortel

Verhit de olie en bak hier 3 minuten de paddenstoelen om en om in aan. Dan de spitskool erbij en op redelijk hoog vuur laten slinken, terwijl je regelmatig omschept. Na 3 minuten gaat de wortel, gember en knoflook erbij. Bak dit nog 2 minuten mee.

Noodles met groente & zelfgemaakte roerbaksaus

Voeg nu de roerbaksaus toe. Je hoeft op zich niet álle saus toe te voegen, maar het mag wel. Het is lekker genoeg! Laat de saus een paar minuten pruttelen en voeg dan de afgegoten en uitgelekte noodles toe. Schep alles goed om, zodat de noodles lekker onder de saus zitten. Garneer met wat fijngesneden verse munt en grof gehakte pinda’s.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier