Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)



Een heel boek vol geweldige ‘Recepten uit Barcelona’ maakt het bijna onmogelijk om maar één recept te kiezen om met jullie te delen. Verrassend genoeg wellicht werd het dit recept, voor een alcoholvrije mojito. Maar het bleek zo simpel, zo verfrissend en zo lekker te zijn dat jullie daar hopelijk net zo blij van worden.

Door het gebruik van verse gember, krijgt deze mocktail toch die extra kick en mis je de alcohol totaal niet. Schenk in een mooi cocktailglas en hef – samen met je kind(eren) – het glas op een lekkere middag/avond. Santé!

Mojito mocktail Smulpaapje

voor 4-6 personen

6-8 onbespoten limoenen, of schrob ze even goed schoon
rietsuiker, naar smaak
1 middelgroot stuk verse gember, in schijfjes
1 handvol verse munt, alleen de blaadjes
ijsblokjes
1liter koud water

Maak een alcoholvrije mojito cocktail

Snijd 1 limoen in schijfjes en houd die apart. Snijd de rest van de limoenen in achten en stamp ze samen met de suiker in een grote kom. Dit kan met de stamper van je vijzel of met de achterkant van een houten lepel. Je wilt vooral het sap vermengen met de suiker. Pers daarna de limoenen uit in de kom. Doe nu de gemberschijfjes in een grote glazen kan en schenk daar het suiker/limoensap bij. Zet dit 30 minuten in de koelkast.

Mojito mocktail

Neem de kan daarna uit de koelkast. Doe de munt, limoenschijfjes en ijsblokjes erbij en giet het koude water erop. Goed roeren, even proeven – misschien nog iets meer suiker als je het alsnog te zurig vindt – en serveer dan in mooie cocktailglazen. Cheers!

Gepubliceerd op 17 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!