Menu Vind Restaurant
* zaterdag 9 juli 2016 *

Aardappelschotel met worst en groente

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinereenpansmaaltijdpaprikaprei

Een goed gevulde en gevarieerde aardappelschotel. Knapperig gebakken aardappeltjes, goed gekruide worstjes en groente waar je blij van wordt. En dat allemaal in slechts één pan.

Deze eenpansmaaltijd is weer eens wat anders dan de standaard aardappelen, groente, vlees ;-)

Voor 4 personen

400g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
2el olie
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
2 paprika’s, in grove stukken
1 courgette, in blokjes
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 teen knoflook, geperst
1tl gedroogde tijm
zout en peper

Aardappelgroenteschotel

Verhit in een grote pan de olie en bak hierin, op redelijk hoog vuur, in tien minuten de aardappeltjes rondom goudbruin aan. In die tijd snijd je de groente en druk je het worstvlees, in balletjes, uit het omhulsel (dat gooi je weg)

Aardappels, groente, vlees

Doe de courgette en paprika bij de aardappeltjes en bak die 5 minuten mee, terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met tijm, zout, peper en bak dan nog een minuutje de knoflook mee.

Mister Kitchen venkel en tijm worstjes

Dan de worstballetjes erbij. Schuif hiervoor de groente en aardappeltjes iets aan de kant, zodat ze goed op de bodem aanbakken. Heb je niet een pan die hier groot genoeg voor is, bak ze dan in een aparte pan even kort goudbruin aan.

Aardappelschotel met worst en groente

Als laatste de prei erbij, alles goed omscheppen en zodra de prei geslonken is, is je aardappelschotel met groente en worst klaar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier