Menu Vind Restaurant
* woensdag 1 maart 2017 *

Aardappel tonijnsalade

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinersaladevis

Als je het nou super simpel door de week wilt hebben maak je dit de dag ervoor (of in het weekend) alvast klaar. Zet je het daarna in de koelkast. Trekken de smaken nóg lekkerder in de aardappeltjes én ben je letterlijk in 5 minuten klaar voor tafel, op drukke dagen.

Alles wat lekker is zit in deze goedgevulde maaltijdsalade; aardappeltjes, tonijn, eieren, olijfjes en nog heel veel meer lekkers. Schaaltjes met rauwkost op tafel en je bent er!

tonijnaardappel salade Smulpaapje

Voor 4-6 personen

750g krieltjes, gehalveerd
½ rode ui, dunne ringetjes
1 blikje olijven met ansjovis (à 200g)
2 blikjes (Fishtales) tonijn (à 160g)
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en uitgelekt
10g verse platte peterselie, fijngesneden
3el extra vierge olijfolie
1el citroensap
3 eieren, hardgekookt
½ blikje ansjovis
zout & peper

Aardappelsalade met tonijn en olijven

Kook de schoongeboende en gehalveerde krieltjes in gezouten water, ongeveer 14 minuten. Giet af en laat uitstomen. In dezelfde tijd kook je in 8 minuten de eieren hard. Laat onder koud water schrikken en pel ze dan. Snijd daarna in kwarten.

Tonijnaardappelsalade

In een grote kom gaat de uitgelekte tonijn, rode ui, de olijven, de kikkererwten, de peterselie, ansjovis, olijfolie en citroensap. Doe hier de nog warme krieltjes bij en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met het ei en nog wat extra peterselie.

 

Eén reactie

Reactie van Anneke

Staan heerlijke snelle maaltijden in, ben er blij mee.

Reactie formulier