Menu Vind Restaurant
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 97
Zo maak je zelf rabarbersiroop (én het lekkerste rabarbertoetje!)

Zo maak je zelf rabarbersiroop (én het lekkerste rabarbertoetje!)

Het is voor mij hét (alcoholvrije) drankje van dit jaar, rabarberfrisdrank. Als ik buiten de deur iets bestel, en ze hebben het, is dat mijn go to frisdrank. Sowieso is rabarber echt super en een van dé tekenen van voorjaar.

En wat blijkt, zelf rabarbersiroop maken is a) makkelijker dan je denkt en b) de pulp die je overhoudt is echt waanzinnig in combinatie met aardbeien en dikke vanille yoghurt. Een recept dus waar je twee kanten mee op kunt!

Lees meer »

Snelle Chicken Ramen - Noodlesoep met kip

Snelle Chicken Ramen - Noodlesoep met kip

Het is een van mijn nieuwe favorieten, Ramen soep. Helaas zijn de restaurantjes waar je dit goed kunt eten voor mij niet echt binnen handbereik. En hoewel ik het heerlijk vind om de bouillon voor noodlesoep zelf te maken, is het ook wel handig als er een snellere manier is.

Dus is dit recept met behulp van goede fond, in iets meer dan een half uur, garantie voor een kom dampende kip noodlesoep waar je je vingers, ehrm stokjes, bij aflikt!

Lees meer »

Citrus roerbak met kalkoen & voorjaarsgroente

Citrus roerbak met kalkoen & voorjaarsgroente

Héél langzaam begin ik de Aziatische keuken een beetje in de vingers te krijgen en durf ik wat meer te experimenteren. Zo ontstond dan ook dit gerecht, dat ongetwijfeld totaal niet écht Aziatisch is maar ik kan je wel beloven dat het mega lekker is!

Het stond in no time op tafel en de borden gingen schoon op. Daar word ik, en jullie vast ook, heel blij van!

Lees meer »

Review – Souq, tafels vol Mezze van Nadia & Merijn

Review – Souq, tafels vol Mezze van Nadia & Merijn

Het gebeurt niet vaak dat ik het bijna jammer vind dat ik zelf mijn gerechten bedenk voor Smulpaapje, want ik zou liefst dagen achtereen meerdere gerechten per dag willen maken die in dit boek staan.

Met Souq, tafels vol Mezze, leveren Nadia Zerouali en Merijn Tol hun 6e boek af, zoals altijd geïnspireerd door de Midden Oosten keuken. En misschien is het wel hun meest complete boek tot nu toe. Kom ik neem je er mee door heen!

Lees meer »

Courgetti met verse doperwten & mozzarella

Courgetti met verse doperwten & mozzarella

Het is niks nieuws, ik loop wel vaker achter de feiten ehrm trends aan. Courgetti en ik waren geen liefde op het eerste gezicht. Hoewel ze met pastasaus lekker is, bleek de manier waarop ik ze nu maakte eigenlijk het lekkerst.

Fris, smaken van voorjaar en wat bite door de noten. Yep, dit is een winnaar!

Lees meer »

Kom je samen met mij & Tony’s je eigen reep maken? - GESLOTEN

Kom je samen met mij & Tony’s je eigen reep maken? - GESLOTEN

En dan heb jij wel door dat ik het heb over Tony’s Chocolonely hé? Want de chocoladereep heeft tegenwoordig genoeg aan alleen de naam Tony’s om te weten dat we het hebben over een van de lekkerste chocoladerepen die ik ken.

Met limited editions, scheve stukken chocola in plaats van keurige blokjes, maar bovenal van de makers die streven naar 100% slaafvrije chocola. En jij kunt – samen met mij – je eigen Tony’s reep maken met deze unieke winactie!

Lees meer »

Vietnamese gehaktballetjes

Vietnamese gehaktballetjes

We aten ze met rijst, komkommersalade & boontjes, maar koud de dag erna bleken de restjes ook verbazend lekker. Ik kan me zelfs voorstellen dat ze het ook maar zo prima doen als borrelhapje.

Kortom, een recept waar je alle kanten mee op kunt!

Lees meer »

Courgette & spinaziesoep met basilicum

Courgette & spinaziesoep met basilicum

Als je nu een soep wilt die in een mum van tijd op is, en ook nog eens bomvol met groente zit dan is dit recept voor jou. Soep is super simpel om te maken, maar oh zo lekker en samen met een lekkere boterham een prima, snelle, doordeweekse maaltijd.

De verrassing is de subtiele smaak van basilicum en door de citroen heeft ‘ie iets lekker fris. Kom, de keuken in!

Lees meer »

Kijkje achter de schermen – april (deel 1)

Kijkje achter de schermen – april (deel 1)

Normaal schrijf ik één keer per maand over alles wat ik heb ondernomen, om jullie op die manier een kijkje achter de schermen te geven bij alles wat ik doe voor Smulpaapje. Maar héél soms ben je met zoveel gave dingen tegelijk bezig, dat je dat onmogelijk allemaal in één artikel kunt proppen.

Dit was zo’n maand. Of beter gezegd, begin van zo’n maand. Dus neem ik je nu alvast mee, om je over alle toffe momenten van de afgelopen twee weken te vertellen!

Lees meer »

Tandoori curry met gehaktballetjes & groente

Tandoori curry met gehaktballetjes & groente

Het fijne van curry vind ik dat je ‘m zo spicy en 'kidsproof' kunt maken als je wilt. Eigenlijk is het dus het ultieme familie eten, omdat iedereen kan mee eten, terwijl je toch iets lekker avontuurlijks op tafel zet.

Deze curry is extra lekker door de gekruide gehakballetjes. Die maakte ik dit keer met kipgehakt. Het resultaat was om je vingers bij af te likken!

Lees meer »

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 97