Menu Vind Restaurant
Terug naar school special - gevulde spinazieomelet

Terug naar school special - gevulde spinazieomelet

Dit is een lunchtrommel recept waar ik persoonlijk ook heel blij van werd. Want soms heb je gewoon geen zin in brood, maar wil je wel iets voedzaams eten. Dan is dit jouw recept!

Wat ik nóg fijner vind is dat je 'm in z'n geheel al 's avonds kunt voorbereiden, want de omelet eet je toch koud. En houd je niet van zalm, vul 'm dan eens met plakjes gerookte kipfilet of gewoon lekker met kruidenkaas. Alles is mogelijk!

Lees meer »

Terug naar school special - tienuurtjes

Terug naar school special - tienuurtjes

Bij ons op school is het de regel dat er voor het tienuurtje fruit mee wordt gegeven. Met een fruitmonster voor een dochter is dat bij ons geen enkel probleem. Maar ook voor haar geldt dat variatie en andere manieren om fruit mee te krijgen (anders dan in een bakje) altijd de eetlust opwekken.

Want wat nu als je de gewone stukjes fruit tot een feestelijk spiesje ombouwt? Of het fruit juist droogt tot chips? Of verrassend in een zuivelvrije smoothie "verstopt"? Kortom, drie lekkere suggesties voor een gezond tienuurtje.

Lees meer »

Terug naar school special - Sushi sandwiches

Terug naar school special - Sushi sandwiches

Ik zeg het al vanaf het begin dat ik bezig ben met lunchtrommels, er is niks mis met een boterham in de trommel. Maar soms wil je wél wat variatie, ook in die boterhammen. Speciaal daarvoor zijn deze sushi sandwiches. Opgerolde boterhammen, niks meer en niks minder.

Maar wel met 3 lekkere, anders dan anders, vullingen. Gewoon. Omdat variatie lekker is!

Lees meer »

Terug naar school special - antipasti trommel

Terug naar school special - antipasti trommel

Ik hou er van om van de lunchtrommel een feestje te maken, maar ik vertik het om er een seconde eerder voor uit mijn bed te komen. Speciaal voor dat soort momenten bedacht ik de antipasti lunchtrommel. Eigenlijk is dat stiekem gewoon de "oh help, wat ligt er nog in de koelkast lunchtrommel".

Maar juist die trommel is vaak een hit bij onze dochter, omdat het een soort picknicktrommel is met allerlei verschillende kleine hapjes. Ideaal dus om restjes mee op te maken, dus super budgetvriendelijk én duurzaam.

Lees meer »

Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip

Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip

Zoals ik je vorige week al liet zien in de vega BBQ 3daagse kun je super veel lekkers met groente op de BBQ. Tijdens die BBQ sessie maakt ik ook deze romige auberginedip. Wij aten ‘m bij de maaltijd met lekker Turks brood. Maar het is ook een super dip om tijdens een borrel te serveren.

Geen BBQ aan of in de buurt? Geen nood. Je kunt ze ook in de oven roosteren, het resultaat is hetzelfde!

Lees meer »

Mini Apfelstrudel

Mini Apfelstrudel

In Oostenrijk konden wij er afgelopen zomer niet omheen. Apfelstrudel. Daar wil je trouwens ook niet omheen, want als je het ergens lekker kunt eten is het wel in Oostenrijk. Zo, puur. Of met vanillesaus of slagroom.

Maar ik ben lui ;-) en apfelstrudel is best wat werk. Dus daarom een mini variant, met filodeeg. Die je – samen met je kind(eren) – wel heel makkelijk in elkaar draait. Dus lekker én gemak, wat wil je nog meer?!

Lees meer »

Honingmosterd kip met sperzieboontjes

Honingmosterd kip met sperzieboontjes

Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke dag.

Wij aten dit gerecht met wat vers brood, zodat je de heerlijke saus lekker kunt opvegen. Maar je kunt er natuurlijk ook rijst of aardappeltjes bij serveren.

Lees meer »

Portobello’s Caprese – Vega BBQ

Portobello’s Caprese – Vega BBQ

Net als de salade met gegrilde mais & courgette van de barbecue stonden ook deze prachtige grote champignons op tafel tijdens onze vegetarische barbecue avond.

Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat bleken de verrassing van de avond. Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!

Lees meer »

Gegrilde mais & courgette salade – Vega BBQ

Gegrilde mais & courgette salade – Vega BBQ

Dat je bij een BBQ niet automatisch aan vlees hoeft te denken wil ik je heel graag laten zien met onder meer deze verrassend lekkere salade. Die kun je als bijgerecht maken als je een stukje vlees op de BBQ grilt. Maar hij misstaat ook niet als onderdeel van een volledig vegetarische BBQ.

De hoeveelheid van dit recept is genoeg voor 4 personen, als onderdeel van een maaltijd. Of genoeg als bijgerecht als je vlees of vis op de BBQ bereidt. Aan jou de keuze!

Lees meer »

Stamppot gepofte zoete aardappel

Stamppot gepofte zoete aardappel

Terwijl de BBQ aan stond voor een aantal vegetarische gerechten legde ik onder in de hete kooltjes een aantal zoete aardappelen om te poffen. Met die gepofte zoete aardappel maakte ik dit stamppotje. Niet alleen verrassend anders, maar ook bomvol lekkere groente.

Natuurlijk kun je de aardappels ook gewoon koken, of poffen in de oven als het een keer geen barbecueweer is!

Lees meer »