Menu Vind Restaurant
Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

De Engelsen noemen het ‘mushrooms on toast’ wat tig keer beter klinkt dan geroosterd brood met champignons. En hoewel ik het al redelijk wat keren in Engelse kookboeken heb gezien, was ik pas écht overtuigd toen ik het zelf maakte.

Want dit is de ideale snelle, lichte maaltijd voor doordeweek als je eigenlijk geen tijd hebt om te koken. Of voor in het weekend, als lekkere, warme lunch. Kop soep erbij en klaar ben je. Proeven is geloven!

Lees meer »

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Wat is spitskool toch eigenlijk een ondergewaardeerde groente. Super veelzijdig, niet duur, niet te uitgesproken qua smaak maar zó lekker. Zoals bijvoorbeeld in deze Oosterse roerbak

Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel. Met de rest van de spitskool kun je ook fantastisch een boerenomelet maken. Probeer maar!

Lees meer »

Speculaaswafels met kaneelboter

Speculaaswafels met kaneelboter

Nog bijna voor ik ze op de foto had staan waren ze al bijna op. Zo hard gingen deze speculaaswafels, die ik maakte met het oog op Sinterklaas. Want zeg nou zelf, speculaas kun je wel op ieder moment van de dag eten. Zeker als het in een wafel bij je ontbijt zit 😉

Oh en de kaneelboter voor op je warme wafel is optioneel, maar wel echt heel erg lekker voor erbij….

Lees meer »

Magimix 4200 XL keukenmachine – review

Magimix 4200 XL keukenmachine – review

Hoewel ik niet (meer) in Sinterklaas en/of de Kerstman geloof kan het nooit kwaad om eind van het jaar een verlanglijstje op te stellen. Want terwijl mijn keuken redelijk gevuld is met apparatuur (en her en der een verdwaald keukenlijk) stond een goede keukenmachine erg hoog op mijn wishlist,aangezien mijn vorige het loodje legde.

Dan is het erg fijn als je gevraagd wordt door Magimix om hun paradepaardje gedegen te testen. Dus niet een weekje uitproberen, maar echt maanden mee aan de slag. Of dat beviel? Ik vertel het je!

Lees meer »

Maak kans op 2 x 2 toegangskaarten voor Allerhande kerstfestival (winactie)

Maak kans op 2 x 2 toegangskaarten voor Allerhande kerstfestival (winactie)

Voor het derde jaar op rij wordt het Spoorwegmuseum in Utrecht omgetoverd tot een waar Kerstsprookje, tijdens het Allerhande kerstfestival. Dit jaar ben je van vrijdag 8 december tot en met zondag 10 december welkom om inspiratie op te doen voor de Kerstdagen thuis.

Net als voorgaande jaren vind je er inspiratie voor je kersttafel, het ontbijt, hapjes en natuurlijk ook het kerstdiner. En uiteraard is er op de dag zelf genoeg te proeven. Hoe leuk dan ook dat ik 2 x 2 toegangskaarten (voor een dag naar keuze en t.w.v. €15 p/stuk) mag weggeven, én alvast een lekkere kersttip voor je heb!

Lees meer »

Eataly – eigentijds Italiaans koken (review)

Eataly – eigentijds Italiaans koken (review)

Sommige boeken daar schrijf je de review zó van. Anderen daart duurt het eeuwig bij. Dit is er zo eentje in de categorie Anderen.. want ik vind het lastig om een review te schrijven als ik niet instant enthousiast ben over een boek.

Als geen ander weet ik hoeveel tijd en liefde er gaat in het maken van een boek. Het voelt bijna als verraad om dan van andermans boek te denken, dit boek doet niks met me… Toch vind ik ook dat ik een plicht naar jullie heb om te vertellen waarom. Bij deze

 

Lees meer »

Behind the scenes – november (deel I)

Behind the scenes – november (deel I)

Het zijn drukke tijden. En hoewel ik natuurlijk veel meer doe dan alleen gezellige events, perslunched e.d. bezoeken is dat wel wat leuk is om te delen. Dat ik regelmatig een hele dag, make-uploos en in joggingbroek achter mijn laptop zit te werken is natuurlijk volstrekt oninteressant.

Deze maand is het super druk. Qua werk, qua recepten voorbereiden voor o.a Sinterklaas en Kerst maar ook wat betreft toffe uitnodigingen en ontmoetingen. Kijk je mee in dit eerste deel achter de schermen van deze maand?!

Lees meer »

Sinterklaas speculaascheesecake

Sinterklaas speculaascheesecake

Hou je van speculaas en hou je van cheesecake dan is deze speciale Sinterklaas speculaascheesecake voor jou! Want álles wat de dagen rondom Sinterklaas lekker maakt zit er in.

Niet te lang bewaren, daar wordt de topping niet lekker op. Maar gewoon lekker veel bezoek uitnodigen en smullen maar!

Lees meer »

Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen

Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen

Tijdens het interview met tourchef Bob Rijsbergen vroeg ik hem waarmee hij Jochem (Myjer) en de crew áltijd blij kan maken. Rode curry, werd mij zonder een spoor van twijfel verteld. Hoewel Bob aangeeft dat hij ze bijna alles wel voor kan schotelen.

Ik kreeg via de app een ingrediëntenlijst en zonder enige instructie ging ik aan de slag. Het resultaat? Een verbluffend makkelijke rode curry, die je zo pittig/mild maakt als je zelf wil. In een half uur op tafel! Oh en ik blijk 'm dus wel nét iets anders te maken dan Bob het normaal doet ;-)

Lees meer »

Joris Bijdendijk - Een keuken voor de lage landen (review)

Joris Bijdendijk - Een keuken voor de lage landen (review)

Wat maakt of een nieuw kookboek er eentje is waarvan ik jullie wil toeschreeuwen KOOP DIT! Voor mij is dat of ik alles laat vallen en vervolgens twee uur, op zondag op de bank ga zitten lezen. Daarna accuut deze review schrijf en eigenlijk liefst meteen de keuken in zou willen.

Dat is wat het allereerste boek van chef Joris Bijdendijk met me deed. Het is maar goed dat de buren niet wisten dat dit in het pakje zat dat ze voor me hadden aangenomen, want anders had ik ‘m mogelijk nooit teruggezien. Kom, ik vertel je er meer over!

Lees meer »